T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Öğretmenimiz Fatma KOÇ danışmanlığında öğrencilerimizle Women and Welfare etwinning projemiz yürütülmektedir

 

22-06-2020

Proje hakkında

Projenin amacı, uluslararası araştırmalar yoluyla, cinsiyet kültürü ve fırsat eşitliği ile ilgili öğrenme faaliyetlerini teşvik etmektir. İş-yaşam dengesi ve fırsat eşitliği konusu gittikçe daha merkezi hale geldi ve bu da "WaW Women and Welfare" adlı projeyi önermemize yol açtı. Girişim, kadınların yerel toplulukların gelişimine katkısına özellikle dikkat ederek toplumsal cinsiyet eşitliğinin sosyal, ekonomik ve politik yaşamdaki önemi hakkında bilgi ve farkındalık geliştirme fırsatını temsil etmektedir.

AMAÇLARI

Proje, Avrupa ortak ülkelerindeki koşulların çeşitliliği ve kadınların rolünü dikkate alarak ve kadın istihdamının ve faaliyet sektörlerinin niceliksel özelliklerini analiz ederek Kadın ve Refahı karakterize eden önemli yönlerin yeniden yapılandırılmasını içermektedir. Proje, öğrencileri kişisel gelişimlerini, vatandaşlıklarını, iş dünyasına hazırlanmalarını ve hepsinden önemlisi öğrencilerin ilgi alanlarını ve aktif katılımlarını teşvik etmek için karmaşık dünyamızla başa çıkmak için bir dizi beceri geliştirmeye teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Proje temaları, bu bağlamda iyi eğitim ve öğretim uygulamaları alışverişinde bulunan öğretmenlerin becerilerini genişletmek için çok kültürlü bir ortamda işbirliği ve etkileşim yoluyla Avrupa bağlamında incelenecektir.
Faaliyetler: Faaliyetler, kadın-erkek istihdamı ve istihdam sektörlerinin özelliklerini, niteliksel ve niceliksel yönlerini vurgulamak için Avrupa bağlamının analizi ile başlayacaktır.
Daha sonra, öğrenciler tarafından hazırlanan, tek bir bölgedeki farklı işçi türlerine yönelik görüşmeler yoluyla kadın işçilerin ihtiyaçlarının tespitine ve analizine gideceğiz. Öğrenciler gruplar halinde çalışacaklar: "AB'de kadınlar ve refah: Teknik bir çalışma grubunun parçası olsaydınız, çalışan kadınları korumak için teklifleriniz ne olurdu?"

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrenciler daha sonra öğretmenlerin desteğiyle bir e-kitap oluşturacak ve bir final konferansı yapacaklardır. Üretilen malzemeler, kurumsal web siteleri, proje web sitesi, facebook, twitter, e-Etwinning platformu vb. Aracılığıyla bilgisayarlaştırılacak ve yaygınlaştırılacaktır. Birlikte çalışmanın tüm faaliyetleri, sadece merkezdeki konuda değil, becerilerini edinmelerini ve geliştirmelerini sağlayacaktır. aynı zamanda ekip çalışması, kültürlerarası öğrenme, sosyal ilişkiler ve bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı açısından.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.06.2020 - Güncelleme: 19.10.2023 15:08 - Görüntülenme: 442
  Beğen | 0  kişi beğendi