Multilanguage learning to know Erasmus Projemizin Portekiz Hareketliliği

Multilanguage Learning to Know isimli Erasmus projemizin Portekiz Braga'daki dördüncü hareketliliği başladı. Birinci gün, Portekiz, Porto, Braga ve evsahibi okul hakkında sunumlar yapıldı. Daha sonra okul müdürü eşliğinde proje etkinlikleri başladı. Okulu ziyaretle devam ettik ve her ülke kendi dilinde şiirler okudu. Okulumuz öğrencileri Kudret Polat "İstanbul'u Dinliyorum Gözlerim Kapalı" şiirini okurken, Melisa Taşçı Turgut Uyar'ın "Göğe Bakma Durağı" adlı şiiri okudu. Ardından, Portekiz Dili'ni ve tarihini öğrendik. Ve son olarak Portekizce çalışarak günü bitirdik. Ramazan Bayramı olması dolayısıyla, Ramazan Bayramı ve ayını tanıttık. Ortaklarımıza Türk kahvesi yaparak, Türk lokumu ve kolonya ikram ederek; hem bayram geleceğimizi yaşattık, hem de kültürlerarası paylaşımda bulunduk.

03-05-2022

Yayın: 03.05.2022 - Güncelleme: 06.11.2023 13:55 - Görüntülenme: 243