Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

KOCASİNAN MERKEZ MAH. EGEMENLİK CAD. NO 1 BAHÇELİEVLER / İSTANBUL
Vizyon
Mesleki ve Teknik Öğretimin tüm branşlarında Yüksek Öğrenime öğrenci ve sektöre aranan nitelikli eleman; milli ve kültürel değerlere sahip, yenilikçi ve çağdaş teknolojiye ayak uydurabilen bireyler yetiştiren; kaliteli ve seçkin bir kurum olmak.
Misyon
Biz, öğrencilerimize mesleki beceri kazandırmanın yanı sıra onları bilgili, problem çözme yeteneğine sahip, araştırmacı, yaratıcı düşünebilen, sosyal gelişimini tamamlamış ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilen analitik düşünme yeteneğine sahip, Atatürk ile ve inkılaplarına bağlı, özgüven sahibi, çevresine duyarlı, toplumsal ve ahlaki değerlere sahip bireyler yetiştirmek için varız.
Başarılar
Proje beceri yarışmasında İstanbul 3. lüğü bulunmaktadır. İstiklal Marşının Kabulü Kompozisyon yarışması İl 1.liği bulunmaktadır. Kitap Okuma Yarışması İlçe 1. liği. bulunmaktadır. Uluslararası Yemek Yarışmasında Takım Üçüncülüğü ve Bireysel Bazda 2.lik ödülü almıştır.
Öğretim Şekli :TEKLİ
Ulaşım
Şirinevler´den Mahmutbey Caddesi yönüne giden tüm minibüsler ve 97, 98A, 98M, 78ZB numaralı İETT hatları okulumuzun önünden geçmektedir. Şen Durak´ta inerek okulumuza ulaşabilirsiniz.
Yerleşim Yeri
Kocasinan Mah. Mahmutbey Yolu Egemenlik Cad. No:1 Şen Durak Bahçelievler/İSTANBUL
İlçe merkezine uzaklık 2 km.