Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı tanıtım videosunu görüntülemek için lütfen tıklayınız.

ALAN HAKKINDA

Okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve etkinliklerde kullanma, oyuncak hazırlama, kostüm hazırlama ve yüz boyama çalışmaları, çocukla etkili iletişim kurma, özel eğitimde öz bakım, özel eğitim programı hazırlama, yetersizlik türleri ve eğitimi ile ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

• Alanın Altında Yer Alan Dallar
    • 1- Erken Çocukluk ve Özel Eğitim

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Meslek liselerinin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, "Yükseköğretim Kurumları Sınavı"nda (YKS) başarılı ise lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

Okul öncesi eğitim kurumlarında, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda, çocuk kulüplerinde, çocuk organizasyon şirketlerinde, evde çocuk bakımı hizmeti veren kuruluşlarda çalışabilirler.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

ÖNLİSANS (2 YIL)